Att låta sitt bröllop genomsyras av ett visst tema hör till vanligheterna och får bröllopet att kännas välplanerat. Med ett satt tema blir det lättare att hålla den röda tråden som slutligen skapar en fantastisk helhetsbild. Det kan också ge en mer personlig känsla och avspegla hur ni är som personer.

Ett tema kan vara allt från en viss färgskala, ett gemensamt intresse eller klädkod – endast fantasin sätter gränserna. Det är en bra idé att redan i början av planeringsprocessen diskutera kring ett passande tema för er. Det kommer nämligen underlätta när ni ska planera vidare om ni har  en mer tydlig bild att utgå ifrån. Då kan ni plocka bort alla valmöjligheter som inte passar ihop med temat.

Beskriv temat i inbjudan

Låt gästerna veta om att ni enats kring ett specifikt tema. Det kan nämligen avspegla både klädsel, stämning och vilken typ av bröllop de har att förvänta sig. Är er dröm ett bohemiskt trädgårdsbröllop med en romantisk och ledig klädsel eller ett storslaget slottsbröllop med strikt klädkod? Genom att tydliggöra temat i inbjudan vet era gäster vad ni önskar på er stora dag.

Vad känneteckar just er?

Att komma fram till ett tema kan kännas svårt, det är vanligt att man redan innan sparat ner inspirerande bilder som i slutändan kanske inte alls passar väl ihop. Försök därför att utgå från er själva, vad kännetecknar er två som personer? Finns det någon speciell plats som betyder extra mycket för er? Vart trivs ni bäst någonstans? En favoritfärg? Vilken årstid planerar ni att gifta er och till vilket klimat?

Försök att tänka igenom vad ni önskar utstråla för vibe på bröllopet. Är ni båda alldeles tokiga i havet och uppvuxna i skärgården bland klippor, kanske detta skall avspegla ert bröllop. Är ni i stället uppvuxna på landet kanske ni skulle uppskatta ett lantligt bröllop i en ladugård med halmbalar och hängande lyktor. Kanske finns det till och med ett land som era hjärtan bultar extra hårt för? För vem drömmer inte om ett familjärt bröllop i Toscana med ett rustikt långbord bestående av pasta, vin och stora kandelabrar.

Inspireras av årstiden

Ett tema behöver dock inte vara komplicerat eller styra hela ert bröllop. Det kan vara de små detaljerna såsom att bjuda på en viss dryck som kännetecknar er som par, ert favoritgodis inpackat som en liten välkomstpresent eller chokladbollar till nattmat för att ni älskar just detta bakverk.

Att välja ut två till tre färger som tillsammans skapar er palett är ett säkert kort. Denna palett kan sedan uppmärksammas i tillexempel trycksakerna, brudbuketten och dukningen, vilket tillsammans skapar en fin harmoni. Det är en god idé att låta färgerna stämma överens med årstiden. Exempelvis ljusa skira färger under vår och sommaren som sedan går över till mer intensiva kraftfulla kulörer under den mustiga hösten och vintern.

Skapa moodboard

Slutligen kan det vara en god idé att samla ihop ett gäng inspirerande bilder som kännetecknar det ni önskar. Botanisera bland vackra bilder som beskriver den känslan eller stämningen ni önskar förmedla. Kulörer, materialval och blommor. Dessa bilder kan sedan följa er genom planeringen och vara en god markör för leverantörer och andra som är involverade i bröllopsplaneringen. Med ett personligt tema som kännetecknar er som personer, garanterar ni en minnesvärd dag för er och gästerna!

 

Vill du läsa fler artiklar?
Ladda ner Wedme Bröllopsplaneraren